Kognitiv adferdsterapi i hverdagen (2019)

Gruppeopplæring, Oppstart 9. okt. kl. 14.00 - 15.15, Spesialisert poliklinikk (psykisk helse)

Kognitiv adferdsterapi er en terapiform som anvendes i stadig nye sammenhenger. Målet med kurset er at deltakerne kan benytte seg av kognitive metoder og bruke disse ferdighetene i daglige situasjoner.

Om tilbudet

Kurset er et tilbud til pasienter tilknyttet spesialisert poliklinikk ved Voksenpsykiatrisk avdeling, Vinderen. Ta kontakt med din behandler på poliklinikken for å melde deg på.

Kurset består av forelesninger og hjemmeoppgaver. På kurset prøver vi å finne ut hvordan vi skal oppnå ulike ferdigheter og endringer i måten vi tenker og gjør ting på. Vi oppfordrer til aktiv deltakelse, men stiller ingen krav utover at vi ønsker at man forsøker å møte hver gang. Kontakt kurslederne for informasjon om oppstartsdato.

Temaene for de ulike kursdagene

1. Hva er kognitiv terapi?
  2. Endrede tanker – bedre følelser (automatiske tanker)
  3. Hvor kommer tankene fra? (kognitiv formulering)
  4. Depresjon
  5. Angst