Kronisk obstruktiv lungesykdom/KOLS (LMS)

Kurs, 21.10.2019-16.12.2019, Lærings- og mestringssenteret

Kurset passer for deg som har KOLS og dine pårørende/nærstående.

Om tilbudet

Kurset foregår på dagtid fordelt på fire dager, ca. fire timer per gang. Det er som regel 8-12 deltagere. Her møter du fagpersoner med kunnskap om KOLS og en likeperson som selv har KOLS. Fokus i kurset er hvordan du best mulig kan mestre dagliglivets utfordringer og påvirke egen helse positivt. Kurset holdes vanligvis to ganger i året.

Sentrale temaer

• Hva er KOLS? Risikofaktorer, symptomer, behandling
  • Trening, pust, avspenning og anfallsmestring
  • Arbeidsbesparende metoder i hverdagen. Kreative løsninger, lure tips og hjelpemidler
  • Kosthold og KOLS
  • Å leve med kronisk sykdom. Følelsesmessige reaksjoner
  • Offentlig tilbud. Rettigheter og muligheter
  • Legemidler ved KOLS, resepter og refusjonsordninger

Lærings- og mestringssenteret, tlf. 22 45 44 60
E-post: lms@diakonsyk.no. Ikke sensitiv informasjon.

Kurssted

Lærings- og mestringssenteret, Diakonhjemmet bibliotek og læringssenter, 4.etg. Diakonveien 18 (vis-a-vis sykehusets hovedinngang).

Kursavgift

Deltagerne betaler spesialisttakst (det samme som en poliklinisk konsultasjon) for hele kurset. Ingen egenandel ved frikort.  Pårørende deltar gratis.

Kursdatoer

• Mandag 21.oktober
  • Mandag 28. oktober
  • Mandag 04. november
  • Mandag 16. desember

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

For kursdeltakelse kreves henvisning fra medisinsk poliklinikken eller egen lege. Henvisningen sendes til:

Diakonhjemmet sykehus, Medisinsk poliklinikk
Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo

3-4 uker før kurset vil du motta invitasjon i posten med program og informasjon om påmelding. Deltakerne betaler en egenandel som ved en konsultasjon på sykehuset, frikort gjelder.

21.10.2019-16.12.2019
09:00-12:00 Kurset holdes på dagtid og går over 4 dager
Diakonveien 18, 0370 Oslo

Lærings- og mestringssenteret (LMS)

Lærings- og mestringssenteret (LMS):
Diakonhjemmets bibliotek og læringssenter,
Diakonveien 18, 4.etg (vis-a-vis sykehusets hovedinngang).
E-post_ lms@diakonsyk.no

Kartbeskrivelse - Lærings- og mestringssenteret

E-post og personvern
På nettsiden har du mulighet til å kontakte oss via e-post. Når du har sendt en melding vil navn, e-postadresse (dersom du ønsker svar på din henvendelse) og hva du skriver om i meldingen bli lagret. Det er derfor viktig at det ikke opplyses om sensitiv informasjon eller personopplysninger i e-posten, for eksempel fødselsnummer eller helseopplysninger. Les mer om personvern via lenken under: