Kurs for pårørende til personer med demens (LMS)

Kurs, 6, 11 og 13. des. 2019, Lærings- og mestringssenteret

Medisinsk avdeling på Diakonhjemmet Sykehus samarbeider med Lærings- og mestringssenteret (LMS) om opplæring til pårørende / nærstående til personer med demens.

Om kurstilbudet

Kunnskap om sykdom og helse gir trygghet og mulighet for å påvirke helsen og hverdagen positivt, samt delta mer aktivt i egen behandling. Dette kurset tar for seg tema som:

• Aldring og sykdom. Kognitiv svikt og demens. Behandlingsmuligheter og forløp.
  • Atferdsendringer, psykiske symptomer.
  • Hvor kan man søke hjelp? Trygderettigheter, hjelpetilbud i primærhelsetjenesten, verge, testamente.
  • Kommunikasjon, hvorfor blir det så vanskelig?
  • Hvordan ivareta seg selv? Følelsesmessige reaksjoner som pårørende.
  • Mat og måltider.
  • Mosjon og fysisk aktivitet.
  • Konsekvenser for hverdagens aktiviteter. Hjelpemidler, sikringstiltak.
  • Bilkjøring.

Kurset er utviklet i et samarbeid mellom helsepersonell ved sykehuset og en som selv er nær pårørende. Kursledere er helsepersonell med bred kunnskap om tema som kurset omhandler og en som selv har lang erfaring i rollen som pårørende til en person med demens. Programmet er lagt opp som en kombinasjon av undervisning, spørsmål og samtale.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

For kursdeltakelse kreves henvisning fra medisinsk poliklinikk eller egen lege. Henvisningen sendes til:

Diakonhjemmet Sykehus, Medisinsk poliklinikk
Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo

3-4 uker før kurset vil du motta invitasjon i posten med program og informasjon om påmelding.  Deltakerne betaler en egenandel som ved en konsultasjon på sykehuset, frikort gjelder.

6, 11 og 13. des. 2019

Fysisk helse Steinerud

Lærings- og mestringssenteret (LMS)

Medarrangør

Medisinsk avdeling

Lærings- og mestringssenteret (LMS):
Diakonhjemmets bibliotek og læringssenter,
Diakonveien 18, 4.etg. (vis-a-vis sykehusets hovedinngang).

Se kartbeskrivelse
LMS@diakonsyk.no

Metode og gjennomføring
Læringstilbudene ved LMS organiseres i grupper på 8-15 personer. De planlegges, gjennomføres og evalueres i samarbeid mellom personer med erfaring med å leve med den aktuelle sykdommen/helseplagen og fagpersoner fra sykehuset.
                                             ------------------

NB: ikke send sensitiv informasjon om helseforhold, diagnoser eller personnummer på E-post. Bruk da postadressen:

Lærings- og mestringssenteret
Diakonhjemmet sykehus