Livsstilsendring

Tilbudet passer for deg som har sykelig overvekt og ønsker å oppnå bedre helse gjennom endring av livsstil.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Henvisning fra lege eller andre henvisere sendes til:
Diakonhjemmet sykehus
Medisinsk poliklinikk
Boks 23 Vinderen
0319 Oslo

Ca. 3-4 uker før kursstart får du tilsendt invitasjon til kurset med program og informasjon om hvor du kan ringe for å melde deg på. Etter kurset sendes en bekreftelse til henviser på at du har deltatt.

Målgruppe

Tilbudet passer for deg som ønsker å oppnå bedre helse gjennom endring av livsstil. For å delta i kurset må du ha en BMI over 40, eller en BMI over 35 der du i tillegg har en diagnose som for eksempel diabetes 2, hjerte- og karsykdom og/eller revmatisk sykdom. Aldersgruppe: 18-70 år.

Om behandlingen

Behandlingen gjennomføres i gruppe med opptil 15 deltagere og ledes av fysioterapeut, klinisk ernæringsfysiolog og psykolog. Gruppen møtes til 27 halvdags samlinger på dagtid over 4 måneder. Oppfølgingsdager etter 3, 6, 9 og 12 måneder. Hver samling består av fysisk aktivitet samt undervisning og samtale om endringsarbeid, kosthold og/eller fysisk aktivitet. Det er lagt opp til å arbeide med hjemmeoppgaver mellom samlingene. Deltagerne forplikter seg til å være med på hele opplegget. Ved behov kan fastlege skrive sykemelding for deltagelse. 

Sentrale temaer

  • Bevisstgjøring
  • Motivasjon
  • Mentale prosesser knyttet til livsstilsendring
  • Ernæring og fysisk aktivitet
  • Gradvis vektnedgang og varig endring av vaner

Kontaktinformasjon

Lærings- og mestringssenteret, tlf.: 22 45 44 60                                         
E-post: lms@diakonsyk.no
OBS! Ikke send sensitiv informasjon.

Kursavgift

Deltagerne betaler spesialisttakst (det samme som en poliklinisk konsultasjon) for hele kurset. Ingen egenandel ved frikort.

Fant du det du lette etter?