Livsstilsendring - gruppebehandling for personer med overvekt (LMS)

Kurs, 16.09.2019, Lærings- og mestringssenteret

Kurset passer for deg som ønsker å oppnå bedre helse gjennom endring av livsstil.

Om tilbudet

Behandlingen gjennomføres i gruppe med opptil 15 deltagere og ledes av ergoterapeut, fysioterapeut, klinisk ernæringsfysiolog og psykolog. Gruppen møtes til 27 halvdags samlinger på dagtid over 4 måneder. Oppfølgingsdager etter 3, 6, 9 og 12 måneder. Hver samling består av fysisk aktivitet samt undervisning og samtale om endringsarbeid, kosthold og/eller fysisk aktivitet. Det er lagt opp til å arbeide med hjemmeoppgaver mellom samlingene. Deltagerne forplikter seg til å være med på hele opplegget. Ved behov kan fastlege skrive sykemelding for deltagelse.

Sentrale temaer

• Bevisstgjøring
  • Motivasjon
  • Mentale prosesser knyttet til livsstilsendring
  • Ernæring og fysisk aktivitet
  • Gradvis vektnedgang og varig endring av vaner

Lærings- og mestringssenteret, tlf. 22 45 44 60
E-post: lms@diakonsyk.no. Ikke sensitiv informasjon.

Kurssted

Lærings- og mestringssenteret, Diakonhjemmet bibliotek og læringssenter, 4.etg. Diakonveien 18 (vis-a-vis sykehusets hovedinngang).

Kursavgift

Deltagerne betaler spesialisttakst (det samme som en poliklinisk konsultasjon) for hele kurset. Ingen egenandel ved frikort.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Henvisning fra lege sendes:

Diakonhjemmet Sykehus,
Medisinsk poliklinikk,
Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo.

Før oppstart vil du bli innkalt til en tverrfaglig utredning på Medisinsk poliklinikk ved Diakonhjemmet Sykehus der du også får mer informasjon om kurset.

16.09.2019
09:00 Oppstart man. 16. sept. 2019
Diakonveien 18, 0370 Oslo

Lærings- og mestringssenteret (LMS)

Lærings- og mestringssenteret (LMS):
Diakonhjemmets bibliotek og læringssenter,
Diakonveien 18, 4.etg. (vis-a-vis sykehusets hovedinngang).
E-post: lms@diakonsyk.no

Kartbeskrivelse - Læring- og mestringssenteret

E-post og personvern
På nettsiden har du mulighet til å kontakte oss via e-post. Når du har sendt en melding vil navn, e-postadresse (dersom du ønsker svar på din henvendelse) og hva du skriver om i meldingen bli lagret. Det er derfor viktig at det ikke opplyses om sensitiv informasjon eller personopplysninger i e-posten, for eksempel fødselsnummer eller helseopplysninger. Les mer om personvern via lenken under: