Mestring av vedvarende utmattelse (høsten 2019)

Kurs, Oppstart: 11.10.2019 kl. 12.30 - 14.30, Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken

Kurset retter seg mot deg som har plager med utmattelse og somatisk sykdom, for eksempel kreft, revmatisk sykdom, mage-tarm sykdom, KOLS, diabetes eller ME/kronisk utmattelsessyndrom.

Om kurset

Kurset er et tilbud til deg som ønsker å lære selvhjelpsverktøy basert på kognitiv terapi for å håndtere utmattelse. Det innebærer strategier for balanse mellom aktivitet og hvile i hverdagen, og for å bli en konstruktiv støttespiller til seg selv. Sentrale temaer:

• Hvordan forstå utmattelse?
  • Hva er energityver og energigivere i livet mitt?
  • Hvordan balansere aktivitet og hvile?
  • Tre psykologiske grunnleggende behov.
  • Hvordan være en konstruktiv støttespiller til seg selv?
  • Hvordan forholde seg til kvernetanker, bekymring og grubling

Dato og tidspunkt okt. 2019

(Fredager kl 12.30 - 14.30)
Oppstartsdato: Fre. 11. okt. 2019
Øvrige kursdatoer: 18. okt, 25. okt, 8.nov, 15. nov og 22.nov.

Praktisk informasjon

Kursavgift : Deltakerne betaler én spesialisttakst. Ingen egenandel ved frikort.

Kurssted:  Lærings- og mestringssenterets lokaler, 4. etasje i Diakonhjemmet bibliotek og læringssenter, Diakonveien 18  (vis-a-vis sykehusets hovedinngang).

Kurset er åpent for alle som har somatisk sykdom, og henvisning sendes til: Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken, Diakonhjemmet Sykehus, Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

For kursdeltakelse kreves henvisning fra medisinsk poliklinikk eller egen lege. Henvisningen sendes til:

Diakonhjemmet sykehus, Medisinsk poliklinikk
Boks 23 Vinderen, 0319 Oslo

3-4 uker før kurset vil du motta invitasjon i posten med program og informasjon om påmelding. Deltakerne betaler en egenandel som ved en konsultasjon på sykehuset, frikort gjelder

Oppstart: 11.10.2019 kl. 12.30 - 14.30

Fysisk helse Steinerud
Diakonveien 12, 0370 Oslo

Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken

Elin Fjerstad - psykologspesialist
E-post: elin.fjerstad@diakonsyk.no