HELSENORGE

Mestringskurs for personer med Asperger syndrom

De to parallelle kursene vi arrangerer vinter/vår 2023 er avsluttet og vi tar derfor ikke i mot flere henvisninger. Informasjon om høstens kurs legges ut på nett våren 2023.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Inntak vurderes etter henvisning fra spesialisthelsetjenesten for personer som har rett til behandling. Aktuelle henviste deltakere vil bli innkalt til en informasjonssamtale for å avklare om tilbudet er aktuelt for den enkelte pasient.

Vi arrangerer to parallelle kurs med oppstart onsdag 1. og torsdag 2. februar 2023. Kurset vil gå over 10 ganger (unntatt vinter- og påskeferie i uke 8 og 15). Tema i kurset vil være informasjon om Asperger Syndrom, mestring av stress, mellom-menneskelige relasjoner, sosiale forståelsesvansker, kommunikasjon og håndtering av hverdagsutfordringer. I tillegg til dette vil vi sikre informasjon om jobb og skole- samt at likepersoner med diagnosen Asperger/ høytfungerende autisme vil dele sine erfaringer.

Kurset er avsluttet

Målgruppe

Personer med høytfungerende autisme/Asperger syndrom med psykiske tilleggsvansker som er i stand til å nyttiggjøre seg undervisning i gruppe. 

Inntak

Inntak vurderes etter henvisning fra spesialisthelsetjenesten for personer som har rett til behandling. Aktuelle henviste deltakere vil bli innkalt til en informasjonssamtale. Samtalen vil bidra til å avklare om kurset vurderes aktuelt eller ikke for begge parter. Det er en forutsetning med oppfølging i spesialisthelsetjenesten så lenge kurset pågår.

Kurset kan ta 10 deltakere. Ved stor innsøking vil unge som nylig har fått diagnosen, samt pasienter i behandling ved eget DPS, bli prioritert. Pasient og henviser vil få tilbakemelding så snart som mulig.

Kursbrosjyre

Last ned kursinformasjon via lenken under:

Mestringskurs for personer med Asperger syndrom 2023.pdf

Betaling/frikort

Du betaler egenandel etter gjeldende takster per kursgang inntil du når beløpet for frikort. Etter det er kurset gratis. Les mer om frikortsordningen via lenken under.

Frikort for helsetjenester - helsenorge.no

Fant du det du lette etter?