Revmaskolen - Å leve med revmatisk sykdom (2019)

Kurs, 28.05.2019, Revmatologisk avdeling

Revmaskolen er et tilbud til deg som har en forholdsvis nyoppdaget leddgikt, psoriasisartritt eller Bechterews sykdom. Undervisningen kan også være nyttig for deg som har hatt sykdommen over tid. Pårørende er også velkomne til å delta.

Om kurset

Kurset arrangeres ca. 6 ganger i året og går over to dager, for tiden fra kl 10 - 15.30. Hensikten med undervisningen er at du som deltager får kunnskap om sykdommen og ulike muligheter for behandling. Undervisningen foregår delvis som forelesning og delvis i små grupper med tid til spørsmål og refleksjon. Kurset tilbys også for urdutalene.

Kurstema

Flere yrkesgrupper, samt en som selv har lang erfaring med å leve med revmatisk sykdom, bidrar i undervisningen. Kurset tar for seg blant annet følgende tema:

• Sykdomslære
  • Smerte, stivhet og trøtthet
  • Fysisk aktivitet
  • Kosthold
  • Medikamenter
  • Daglige aktiviteter
  • Sosiale rettigheter
  • Samliv og seksualitet
  • Sosiale roller

Påmelding

• Hvis du er pasient ved Revmatologisk avdeling, kan du sende oss en mail ved å oppgi navn, adresse, telefonnummer til e-postadressen revmakurs@diakonsyk.no eller ringe oss på 22 45 18 82/ 48 73.
  • Hvis du ikke er pasient ved Revmatologisk avdeling, trenger vi en henvisning fra din fastlege.

Fysisk helse Steinerud
Diakonveien 12, 0370 Oslo