Søvn - Mestring av søvnvansker

Kurs, Oppstart mandag 24. februar kl. 13.00 - 15.00, Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken, Lærings- og mestringssenteret, Voksenpsykiatrisk avdeling Vinderen

Kurset er et behandlingsopplegg i gruppe på inntil 16 deltakere. Det retter seg mot deg som har en fysisk sykdom og søvnproblemer.

Om behandlingstilbudet

På kurset lærer du verktøy basert på kognitiv terapi som hjelper deg til å mestre søvnplager og bekymringstanker som gjerne følger med. Du får kunnskap om søvnproblemer og hvordan man kan jobbe systematisk for å etablere gode søvnvaner, samt mentale teknikker for å håndtere grubling og bekymring knyttet til søvnproblemene. Sentrale temaer:

  • Hvordan forstå søvnproblemer?
  • En kognitiv tilnærming til søvnproblemer
  • Kartlegging av søvnmønster: søvndagbok og søvnhygiene
  • Stimuluskontroll, vaner og vaneendring
  • Mentale strategier: Hvordan forholde seg til kvernetanker, bekymring og grubling?

Kurset er utviklet, gjennomføres og evalueres i et samarbeid mellom helsepersonell og likeperson som selv har erfaring med søvnproblemer. Kurset går over syv samlinger, to timer hver gang. Deltagerne gjør hjemmeoppgaver mellom hver samling. Kursledere er psykologer ved Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken. Likeperson vil også være tilstede.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Kurset er åpent for alle som har somatisk sykdom, og henvisning sendes til:

Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken, Diakonhjemmet Sykehus, Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo . For mer informasjon se kontaktinfo nede på siden.


Når og hvor

Tid
Oppstart mandag 24. februar kl. 13.00 - 15.00
Klokkeslett
 
Sted
Fysisk helse Steinerud
Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken er en del av Voksenpsykiatrisk avdeling Vinderen, men enheten er lokalisert på Steinerud.
Besøksadresse: Diakonveien 12, 0370 Oslo

Postadresse: Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo
 
Arrangør
Voksenpsykiatrisk avdeling Vinderen, Lærings- og mestringssenteret (LMS), Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken
 
Kontaktinformasjon
Psykologspesialist Nina Lang
Mob: 906 41 383
nina.lang@diakonsyk.no


 
Mer informasjon
nina.lang@diakonsyk.no  

E-post

På nettsiden har du mulighet til å kontakte oss via e-post. Når du har sendt en melding vil navn, e-postadresse (dersom du ønsker svar på din henvendelse) og hva du skriver om i meldingen bli lagret. Det er derfor viktig at det ikke opplyses om sensitiv informasjon eller personopplysninger i e-posten, for eksempel fødselsnummer eller helseopplysninger. Les mer om personvern via lenken under:Fant du det du lette etter?