Søvnproblemer - kurs i mestring av søvnproblemer (2020/21)

Voksenpsykiatrisk avdeling Vinderen arrangerer høsten 2020 kurs i mestring av søvnproblemer. Oppstart 15.10.2020. Tilbudet er for pasienter som går i behandling ved avdelingen.

Om tilbudet

Kurset passer for pasienter med hemmende insomni-problemer av lengre varighet enn 3 måneder. Det er viktig at pasienten har motivasjon til å jobbe aktivt i gruppe og med hjemmeoppgaver mellom hver samling, og mulighet til å delta på alle kurssamlingene (se datoer under). Alle pasienter blir innkalt til en forsamtale i september før de tilbys plass på kurset. Det vil dette semesteret kun være plass til 10 deltakere. Henvisninger kan sendes til VPA henv kurs.

Last ned kursinformasjon via lenken under:

Målgruppe

Kurset er rettet mot pasienter med hemmende insomni-problemer. Pasienten skal være i behandling ved Voksenpsykiatrisk avdeling Vinderen under hele kursforløpet. Det er viktig at pasienten har motivasjon til å jobbe aktivt i gruppe og med hjemmeoppgaver mellom hver samling, og mulighet til å delta på alle kurssamlingene.

Kurset tilbys ikke pasienter med behov for behandling/utredning av annen søvnsykdom, som for eksempel søvnapné, rastløse bein og narkolepsi, eller alvorlig psykisk lidelse som psykose og bipolar I lidelse. Kurset passer ikke for pasienter med økt søvnbehov (hypersomni) og/eller utmattelse.