Utmattelse - mestring av vedvarende utmattelse

Kurs, 04.09.2020-09.10.2020, Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken, Lærings- og mestringssenteret

Kurset er et behandlingsopplegg i gruppe med inntil 14 deltakere. Det passer for deg som har fysisk sykdom og vedvarende utmattelse og som ønsker å lære strategier for bedre mestring og livskvalitet.

Om behandlingstilbudet

Kurset er et behandlingsopplegg i gruppe på inntil 16 deltagere som går over 6 samlinger, to timer hver gang. Deltagerne gjør hjemmeoppgaver mellom hver samling. Kursleder er psykolog ved Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken. Likeperson, en som selv har deltatt på kurset tidligere, vil også være tilstede. Hensikten med tilbudet er å lære verktøy basert på kognitiv atferdsterapi som er nyttig ved vedvarende utmattelse; strategier for balanse mellom aktivitet og hvile, og for å bli en konstruktiv støttespiller til seg selv. Det samarbeides med kommunehelsetjeneste gjennom fastlege.

Sentrale temaer

  • Hvordan forstå utmattelse?
  • Hva er energityver og energigivere i livet mitt?
  • Hvordan balansere aktivitet og hvile?
  • Tre psykologiske grunnbehov.
  • Hvordan være en konstruktiv støttespiller til seg selv?
  • Hvordan forholde seg til kvernetanker som bekymring og grubling?


Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Det er lege som henviser og informasjon om somatisk diagnose må fremkomme.  Henvisning sendes til: Diakonhjemmet sykehus, Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken, Boks 23 Vinderen, 0319 Oslo.  

Når og hvor

Dato
04.09.2020-09.10.2020 
Klokkeslett
13:15-13:00
Sted
Fysisk helse Steinerud
  
Arrangør
Lærings- og mestringssenteret (LMS), Enhet for psykiske helsetjenester i somatikken
 
Kontaktinformasjon
 
Mer informasjon
elin.fjerstad.diakonsyk,no  

E-post og personvern

På nettsiden har du mulighet til å kontakte oss via e-post. Når du har sendt en melding vil navn, e-postadresse (dersom du ønsker svar på din henvendelse) og hva du skriver om i meldingen bli lagret. Det er derfor viktig at det ikke opplyses om sensitiv informasjon eller personopplysninger i e-posten, for eksempel fødselsnummer eller helseopplysninger. Les mer om personvern via lenken under:Fant du det du lette etter?