Grønn kongress

Revmatologi

Velkommen til kongress 18. juni! 


Grønn kongress henter hjem faglig oppdatering fra utlandet og tilbyr høydepunktene til fagmiljøet her hjemme i Norge, i en klimavennlig ramme. Vårt mål er å redusere klimaavtrykket vårt og samtidig beholde et høyt faglig nivå.


ProgramPåmeldingPraktisk informasjon

Hold av datoen! 

18. juni presenterer vi oppdateringer fra EULAR 2021. Vi har fått inn gode forelesere til å oppsummere de ulike fagfeltene, med rom for diskusjon etter hvert tema.

Hvorfor Grønn kongress?

I helsesektoren savnet vi gode, grønne tiltak for å bevare miljøet. I fjor lanserte vi Grønn kongress for første gang og ønsket å være et eksempel på hvordan tenke annerledes rundt kongresser, konferanser og andre arrangementer. Vi ønsket å skape en kongress med minimal miljøbelastning.

Til tross for alle utfordringene den verdensomspennende pandemien har ført med seg, har den også bidratt til at en hel verden har blitt mer digital, og konseptet vårt fikk svært god drahjelp. I dag er det normalen at kongresser blir streamet og det er færre flyreiser og hotellopphold.

På forrige Grønn kongress var fokuset å redusere klimabelastning fra transport.  I år har vi fokus på hvordan man kan redusere klimafotavtrykk fra forbruk som helsepersonell.  Scroll lenger ned på siden for å vite mer!


Fra annet møterom på DS.jpg

I planleggingen av arrangementet har vi fått råd og hjelp fra Framtiden i våre hender. Grønn kongress er miljøsertifisert etter Foundation for Environmental Education (FEE) sine kriterier, for miljøgodkjent arrangement. 

Hvem er vi?

Vi er ansatte ved Diakonhjemmet sykehus, som er lidenskapelig opptatt av revmatologi. I tillegg har vi blitt ganske opptatt av miljø. Idéen om Grønn kongress oppstod ved en tilfeldighet, men ble raskt en realitet. Vi håper du setter pris på konferansen.

Skjermbilde av gjengen.PNG

Kongressens klimautfordring!

Årets kongress fokuserer på hvordan man kan redusere klimafotavtrykk fra forbruk som helsepersonell. Er du med på klimautfordringene våre? Registrer ditt valg helt anonymt her. Det vanker fete premier!

Hvordan går du frem?
Velg en eller flere av utfordringene under å gjennomføre før Grønn kongress. Om du ønsker å dele fremgangen, ta bilde eller video, og legg ut med #grønnkongress

På selve konferansen trekker vi en vinner som får …. en miljøvennlig gavekurv?  gavekort på en ukemeny med vegetarmiddager fra Kolonial (?)

Reduser forbruket som helsepersonell: 
  1. Hold internundervisning om klima og helse. Bare å gjøre folk bevisst, er en viktig jobb. Underlag finner du her.
  2. Bruk færre medikamenter, og erstatt klimaskadelige medikamenter. Sett deg inn i klimapåvirkningen til medikamentene. Finnes det et generisk likt medikament som er produsert lokalt? Se hvilke endringer Medisinsk poliklinikk på Diakonhjemmet sykehus har gjort her.
  3. Gjør informasjon om klimaendringer og helse synlig i ventearealer. Se hva de har gjort her.
  4. Sett pasienter i gang med helsebringende klima- og miljøtiltak, og tilby oppfølging. Se eksempel her.

Reduser forbruket privat: 
  1. Ha shoppestopp for elektronikk frem til kongressen. Les mer om hva elektronikk gjør med miljøet her.
  2. Reparere minst tre ting ved å støtte lokale reparatører eller reparere dem selv:  Se hvor mange du får reparert før konferansen! Jenny Skavlan har noen supre triks her.
  3. Kjøp brukte klær fremfor nye frem til kongressen. Se hvordan foreleser Guro Goll handlet klær på Fretex her.
  4. Reduser kjøttforbruket – spis jevnlig vegetarisk frem til kongressen. Se rekasjonen til Klinikkleder Kjetil Bergsmark når han spiser en kjøttfri burger her.

Fant du det du lette etter?