- For deg som har artrose

Artrosekurs

Siden det foreløpig ikke finnes en kur mot artrose er det viktig å lære seg å leve så godt som mulig med sykdommen. Et viktig skritt på denne veien, er å skaffe seg god kunnskap om artrosesykdommen og om hva du selv kan gjøre for å redusere smerter og andre symptomer. Blant annet er regelmessig trening, gjerne veiledet av fysioterapeut, sterkt anbefalt.

Personer som trener i gruppe
Foto: Nicolas Tourrenc/Diakonhjemmet Sykehus

​​

Film​​​er

På denne siden finner du tre filmer som handler om hva artrose er, hva som er anbefalt behandling samt råd og informasjon om trening som behandling.
Målet med filmene er å gi deg økt kunnskap om sykdommen din og å forberede deg på treningsbehandlingen, slik at du kan få mer ut av treningen og at du får en god forståelse av at det er trygt å trene når du har artrose.


Del 1- Hva er artrose?

I denne filmen forklarer vi hva artrose er, hvilke risikofaktorer som gjør at artrose kan oppstå og om typiske symptomer ved kne- og hofteartrose.

 


Del 2- Behandling

Denne filmen handler om hva som er de anbefalte behandlingsalternativene ved kne- og hofteartrose

 


Del 3- Trening

I denne filmen utdyper vi informasjonen om trening, som er den viktigste og mest effektive behandlingen vi har mot smerter og andre symptomer fra artrose.​

 

Fant du det du lette etter?