AIMS-2 (Arthritis Impact Measurement Scales)

Spørreskjema
Type instrument:   Spørreskjema som skal fylles ut av pasienten uten hjelp fra andre.
Målgruppe: Sykdomsspesifikt for revmatoid artritt (RA), men kan også benyttes ved andre revmatiske leddsykdommer (ikke ved systemiske sykdommer).
ICF-nivå : Kroppsnivå, aktivitet og deltakelse
Anvendes av: Kan benyttes av flere yrkesgrupper
Kort beskrivelse :

Kartlegger andre funksjonsområder enn bare fysisk funksjon. Måler fysisk funksjon, psykisk helse, sosial integrasjon og smerte. AIMS2 er inndelt i 12 skalaer som kan kombineres i 5 komponenter som omhandler: fysisk funksjon, emosjon, sosial interaksjon, smerte, rolle og psykologisk funksjon.

Skalaen er gradert fra 0 til 10 (0 = god helse, 10 = dårlig helse).

Anskaffelse: Last ned AIMS-2-skjema (PDF)
Utviklet av: Robert F. Meenan, Boston University School of Public Health, 715 Albany Street, T-C-306 Boston, USA.
Oversatt til norsk: Av forskere på revmatologisk avdeling ved Diakonhjemmet Sykehus på 1990-tallet.
Testet for metodiske egenskaper: Meenan RF, Mason JH, AndersonJJ, Guccione AA, Kazis LE: AIMS2. The content and properties of a revised and expanded Arthritis Impact Measurement Scales Health Status Questionnaire. Arthritis Rheum 1992; 35: 1 -10.
Tilleggsinformasjon: AIMS2 bygger på en utvidelse og en revisjon av AIMS som bruke lite. Kontaktperson for AIMS2 er Till Uhlig.