Oppsummering av behandlingsanbefalinger for hofte- og kneartrose

Oppsummering av behandlingsanbefalinger
Type instrument: Oppsummering av internasjonale behandlingsanbefalinger for hofte- og kneartrose.
Målgruppe: Helsepersonell som jobber med personer med hofte- og kneartrose.
Anvendes av: Helsepersonell/pasienter
Kort beskrivelse:En oppsummering av fire internasjonale retningslinjer for artrosebehandling. Tiltakene er delt inn i ikke-medikamentelle, medikamentelle og kirurgiske behandlingstiltak. Hvert enkelt tiltak er fargekodet i henhold til styrkegraden på anbefalingen. Oppsummeringen er ment som et oversiktlig hjelpemiddel i en travel klinisk hverdag.
Anskaffelse: Du finner oppsummeringen her: Oppsummering Behandlingsanbefalinger_HofteKneArtrose_v2_prOkt2016.pdf
Oversatt til norsk: Nina Østerås og Tuva Moseng, NKRR, i samarbeid med representanter for ulike fagprofesjoner ved Diakonhjemmet Sykehus og prosjektgruppen i SAMBA, revidert pr. november 2016.

Revmatologiske referanser:

OsteoArthritis Research Society International (OARSI). OARSI guidelines for the non-surgical management of knee osteoarthritis. Osteoarthritis and Cartilage, 2014. Du finner abstrakt her.

National Institute for Health and Care Excellence (NICE). Osteoarthritis. Care and management in adults. Clinical guideline CG177, 2014.Du finner nettsiden her.

American College of Rheumatology (ACR) 2012 Recommendations for the Use of Nonpharmacologic and Pharmacologic Therapies in osteoarthritis of the Hand, Hip, and Knee. Arthritis Care & Research, 2012. Du finner abstrakt her.

EULAR recommendations for the non-pharmacological core management of hip and knee osteoarthritis. Annals of Rheumatic Diseases, 2013. Du finner abstrakt her.