HELSENORGE
Webinar

Webinar om Ergoterapi og kirurgi ved artrose i tommelens rotledd

NKRR har gleden av å invitere til webinar om Ergoterapi og kirurgi ved artrose i tommelen rotledd; CMC-leddet 22. oktober 08:30 - 09:00 med ergoterapeut, Phd, Else Marit Holen Gravås. Sett på kaffen, finn frem godstolen og bli med på en informativ halvtime på fredag! 

Else Marit Holen Gravås Portrettbilde
Else Marit Holen Gravås   Foto: Nicolas Tourrenc/Diakonhjemmet Sykehus

Praktis​​k om webinaret:

Webinaret holdes fra 08:30 til 09:00 den 22 oktober åpent tilgjengelig for alle gjennom vår YouTube kanal, det er mulighet til å stille spørsmål gjennom chatten. 

Her kan du se streamen på vår youtube kanal.​

Det blir også tilgjengelig på YouTube kanalen vår i ettertid under spillelisten Webinarer.

Hva og hvem f​år du se?

NKRR har gleden av å invitere til webinar den 22 oktober fra 08:30-09:00. Temaet er: Ergoterapi og kirurgi ved artrose i tommelen rotledd; CMC-leddet. Else Marit Holen Gravås, ergoterapeut, Phd, fra OUS holder foredraget og har mange års erfaring fra revmatologi, ortopedi og nevrologi, både fra primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Hun har gjort et doktorgradsprosjekt om ergoterapi og kirurgi for pasienter med håndartrose, med fokus om ergoterapi kan påvirke behovet for kirurgi ved artrose i tommelen rotledd; carpometacarpal (CMC)-leddet. Hun presenterer resultater fra denne studien i webinaret.​​

Hvorfor dette te​maet?

Håndartrose er en svært utbredt leddsykdom som kan forårsake alvorlige smerter og funksjonelle begrensninger. Per i dag finnes det ingen kur for artrose. Internasjonale behandlingsretningslinjer understreker at alle pasienter med håndartrose som kjernebehandling skal bli tilbudt ikke-medikamentell behandling, bestående av pasient-opplæring, hjelpemidler og håndtrening, og at pasienter med artrose i tommelens roteledd; CMC-leddet i tillegg skal få tilpasset tommelortoser. Denne behandlingen gis som regel av ergoterapeuter. Primærhelsetjenesten har hovedansvaret for artrosebehandling. Studier viser imidlertid at behandlingen i hovedsak består av vurdering og informasjon fra fastlege, og at pasienter med CMC-artrose blir henvist direkte til kirurgisk vurdering uten tilbud om anbefalt kjernebehandling.

Hva gir det deg som delt​aker?

I dette webinaret vil deltagerene få kunnskap om hvorvidt ergoterapi kan redusere eller utsette behovet for kirurgi ved CMC-artrose, om funksjon og smerter hos pasienter som er henvist til kirurgisk vurdering for CMC-artrose, om pasientenes egen motivasjon for kirurgi, samt oppdatert kunnskap om internasjonale retningslinjer for håndartrose. Vi vil også diskutere hvilke konsekvenser resultatene fra dette forskningsprosjektets bør ha for organisering av og innhold i behandlingstilbudet til denne pasientgruppen.


Målgruppen for webinaret​

Målgruppen er ergoterapeuter, fysioterapeuter og fastleger i primærhelsetjenesten, og håndkirurger/ortopeder, ergoterapeuter og fysioterapeuter i spesialisthelsetjenesten.  ​