HELSENORGE

Grønn kongress - en digital suksess!

19. juni samlet Diakonhjemmet sykehus over 300 revmatologi-interesserte deltakere fra hele landet til en miljøvennlig, digital kongress. Via YouTube ble høydepunkter fra den anerkjente EULAR-kongressen videreformidlet, med foredragsholdere fra Rikshospitalet og Diakonhjemmet sykehus. 

Mennesker sitter spredt i et stort auditorium
Grønn kongress avholdes foran et «fullsatt» auditorium.

​Fra et auditorium på Diakonhjemmet sykehus i Oslo ble ny forskning, kunnskap og diskusjon formidlet til fagfolk i hele landet. Alle revmatologiske avdelinger i landet var representert. 

Hensikten med Grønn kongress er å gi mange tilgang til faglig oppdatering, men med et så minimalt klimaavtrykk som mulig. Det klarte de. 

Fra annet møterom på DS.jpg

Konferansen ble streamet til skuelystne deltakere fra alle landsdeler.

Korona-preget konferanse
- Det opprinnelige arrangementet måtte vi avlyse på grunn av smittesituasjonen i Norge denne våren, og det er lenge til vi kan møtes til konferanser innen revmatologi på vanlig måte igjen. Konferansen hadde i utgangspunktet avdelinger i Helse Sør-Øst som målgruppe, som kunne benytte en miljøvennlig reisemåte for å treffes, men når konferansen nå ble heldigital, tok vi med hele landet. Formidlingen av ny forskning, kunnskap og diskusjon ble derfor gjort via YouTube, og det ble en virtuell Grønn kongress for alle interesserte fagfolk i hele landet, sier Kjetil Bergsmark, klinikkleder, initiativtaker og foredragsholder på Grønn kongress.  

Kjetil og Ragnhild.JPG

Kjetil Bergsmark, klinikkleder for revmatologi, poliklinikk og forskning og Ragnhild Fossum, kvalitetsrådgiver.

Grønn kongress har som mål å sertifiseres som et miljøvennlig arrangement med et så lite klimaavtrykk som mulig. Når smittesituasjonen i landet har endret seg og konferansen kan arrangeres slik den opprinnelig var tenkt, vil det bli gjort en rekke tiltak for å opprettholde den grønne profilen. 

Ragnhild Fossum, kvalitetsrådgiver og prosjektleder for Grønn kongress fortsetter:

- Det var selvsagt leit at vi ikke kunne samle deltakerne slik vi opprinnelig hadde tenkt, for det er en verdi å treffes ansikt til ansikt. Men denne kongressen ble vel så miljøvennlig og grønn! Ingen deltakere måtte benytte transport, vi produserte minimalt med avfall og det ble ingen trykte programblader. Vi kan definitivt, på bakgrunn av korona-situasjonen og de grepene vi måtte ta denne gangen, trekke med oss mange gode erfaringer inn i neste års planlegging av Grønn kongress, avslutter en fornøyd Ragnhild Fossum.

Hele programmet, med temaer og foredragsholdere, til Grønn kongress finner du her.