Vært på reise i utlandet? Les dette før du kommer til oss

Dersom du har vært på utenlandsreise i sommer, kan det påvirke din time, eller ditt besøk ved Diakonhjemmet sykehus i nærmeste fremtid.

Mange har time på Diakonhjemmet sykehus etter sommerferien. Da må det vises ekstra hensyn dersom du har vært på reise i utlandet. Foto: Diakonhjemmet sykehus

15. juli åpnet myndighetene for reiser til en rekke land innen Schengen/EU/EØS. Etter at rådene for utenlandsreiser ble justert fredag 24. juli, er det utarbeidet nye anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI) for sykehusene.

Følgende retningslinjer gjelder ved Diakonhjemmet sykehus fra onsdag 29. juli av hensyn til smittevern.

Ikke møt til avtalt time, men ta kontakt på telefon med aktuell avdeling dersom du:
  • Er syk eller har symptomer på covid-19
  • Er i hjemmeisolering eller har karantene etter reise til land utenfor Schengen/EU/EØS, eller «røde land/regioner»
  • I løpet av de siste dagene har vært i nærkontakt med bekreftet eller sannsynlig smittet person med covid-19 (FHIs definisjon av nærkontakt kan leses her)

Møt som planlagt dersom du føler deg frisk etter reise til «grønne land/regioner» innenfor Schengen/EU/EØS, men følg disse rådene:
  • Hold avstand (minimum 1 meter) til andre over alt i sykehusene
  • Vær nøye med hoste- og håndhygiene
  • Håndhilsning og unødvendig fysisk kontakt bør unngås

Pårørende som har vært på reise til land utenfor Schengen/EU/EØS, eller «røde land/regioner»:
  • Ikke kom på besøk før 10 dager etter hjemkomst til Norge
  • Ikke kom på besøk dersom du har symptomer
  • Hvis du testes for sars-CoV-2 kan du ikke komme på besøk før negativt prøvesvar foreligger
  • Besøk skal avtales med sykehuset før oppmøtet.

Tabell med regioner i Norden og land i EU/EØS/Schengen med status for innreisekarantene finner du på FHI sine sider her.

Bilde inngangsparti.jpg

Det er fortsatt besøkskontroll for alle som skal inn på Diakonhjemmet sykehus.

Ut over dette er det fortsatt besøksbegrensninger og –kontroll ved inngangene til alle våre lokalisasjoner. Les mer her

Ved behov for øyeblikkelig hjelp, ringer du alltid 113!
Sentralbordnummer: 22 45 15 00