Avbestille/endre time

Du kan avbestille eller endre timeavtale ved å ringe sykehuset på telefonnummeret oppgitt i innkallingsbrevet, evt sykehusets hovednummer, 22 45 15 00. Dette må gjøres innen 24 timer i forveien på hverdager eller senest kl. 12 på fredag hvis timen er på mandag. Telefonkontakt kun mulig på dagtid.

NB: Muligheten for å gå til "Forespørsel om å endre time" i den elektroniske tjenesten MinJournal ble 15.09.2020 fjernet fra internettet inntil videre. Dette skjer som et nødvendig proaktivt sikkerhetstiltak på grunn av dataangrep i Helse Sør-Øst den siste tiden.

24-timers frist

Timeavtalen må endres minst 24 timer i forveien på hverdager eller senest kl. 12 på fredag hvis timen er på mandag. Ellers må du betale gebyr. Gebyret for ikke å møte opp til avtalt time er kr 1 125,-  for pasienter som mottar fysiske helsetjenester, kr 375,- for pasienter som mottar psykiske helsetjenester. Dette gjelder selv om du har frikort eller er fritatt for egenandel.

Disse gebyrene gjeld ikke i tidsrommet 7. desember 2020 til og 30. juni 2021, pga koronasituasjonen.

Beløpene kan endres, følg med på helsenorge.no/Pasientbehandling-gebyr på sykehus/poliklinikk

Manglende oppmøte til planlagte timer i sykehuset legger beslag på store ressurser årlig.