Utfordrer HSØ og landets sykehus
Diakonhjemmet sykehus og Oslo universitetssykehus har tatt initiativet til en konkurranse sykehusene imellom om hvem som bidrar mest til årets TV-aksjon til Leger Uten Grenser.
Publisert 27.09.2022
Sist oppdatert 25.03.2024
Det blir en Davids kamp mot Goliat. Diakonhjemmet sykehus har omkring 1700 ansatte mot Oslo Universitetssykehus med 24 000 ansatte.
- Ulik størrelse på sykehusene, ja. Men engasjementet for global helse og for Leger Uten Grenser er det samme. Vi utfordrer våre ansatte til å være bøssebærere på TV-aksjonsdagen 23. oktober. I tillegg utfordres de til å bidra i og spre de to sykehusenes digitale innsamlingsbøsser, sier direktørene Anders Mohn Frafjord og Bjørn Atle Bjørnbeth. De to sykehusene har etablert hver sin digitale bøsse til TV-aksjonen på spleis.no.
Utfordrer andre sykehus- Vi utfordrer nå både Helse Sør-Øst RHF og andre sykehus til å kaste seg inn i kampen om å bli landets mest engasjerte sykehus: - Gjør som oss. Etabler digitale innsamlingsbøsser og delta i sykehuskampen!
Slik kan du bidra
Vil du støtte årets TV-aksjon gjennom Diakonhjemmet sykehus?
Gå inn på spleis.no/diakonhjemmetsykehus
Gå inn på spleis.no/diakonhjemmetsykehus
Takk for alt engasjement, uansett om du er ansatt, pasient, pårørende, samarbeidspartner eller heiagjeng!
Takknemlig for engasjementet
- Sykehuskampen for årets TV-aksjon er en vitaminsprøyte for oss i Leger Uten Grenser. Vi er så takknemlige for at sykehusene aktivt vil bidra. Vårt mål om å redde liv er tydelig noe alle sykehusansatte kan identifisere seg med, sier generalsekretær Lindis Hurum i Leger Uten Grenser.
Hva går pengene til i år?
Årets TV-aksjon går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest:
Sammen skal vi bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang til livreddende medisiner og helsehjelp. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.