HELSENORGE
diakonhjemmet sykehus

Frivilligheten

Diakonhjemmet Sykehus har lenge benyttet frivillige som et supplement til de oppgavene som profesjonelle ansatte utfører. 

Sykehusets frivillige er lette å få øye på med sine mørkeblå topper.

Sykehusverter 

Sykehusvertene har ulike oppgaver. De har tilhold rett ved resepsjonen i hovedinngangen og i poliklinikkområdet. Der møter de pasienter og pårørende når de ankommer sykehuset på Steinerud. En av oppgavene deres er å hjelpe de som har behov for det til å finne fram til rette avdeling.  

Våketjeneste, følge hjem,vedlikehold og kirkevert

Vi har frivillige som kan komme og sitte ved sengen til en døende pasient. Det kalles våketjeneste, etter modell fra dansk Røde Kors. Vi har også frivillige som bruker litt av sin tid til enkelt vedlikehold. I tillegg har vi egne sykehusverter som er hos oss på søndager og kalles Kirkeverter. De hjelper pasienter som vil komme til sykehuskirken ved å hente på post og følge tilbake igjen etter gudstjenesten.

Kanskje kunne du tenke deg å melde deg til en av disse oppgavene?

​Film om hvordan frivillige arbeider på Diakonhjemmet

Pensjonistforbundet og Helsedirektoratet har laget en kortfilm om hvordan Diakonhjemmet Sykehus organiserer frivillighetsarbeidet. Se hvordan helsepersonell får avlastning og flere hender til sine mest sårbare, med hjelp av Nyby-appen


Fant du det du lette etter?