sykehusovergripende funksjoner

Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR) bytter navn

Fra nyttår gikk NKRR ved Diakonhjemmet sykehus over til å bli Enhet for helsetjenesteforskning og innovasjon (EHI).

Published 1/5/2024
Last updated 6/14/2024
A group of people posing for a photo
De fleste på dette bildet er en del av Enhet for helsetjenesteforskning og innovasjon (EHI).

I tillegg til sykehusovergripende ansvar på disse feltene får enheten sekretariatsfunksjon for sykehusets innovasjonsutvalg. Undervisning, formidling og kompetansespredning matriseorganiseres og videreføres i Nasjonal behandlingstjeneste for revmatologisk rehabilitering (NBRR). Nina Østerås er konstituert enhetsleder for EHI.

Bakgrunn

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har de siste årene jobbet med omorganisering av nasjonale kompetansetjenester. I desember 2022 anmodet Helse Sør-Øst (HSØ) Diakonhjemmet sykehus om å innlemme NKRR i NBRR, innen utgangen av 2023.  

Innovasjon og bærekraft

Sykehuset tar mål av seg til å utvikle fremtidens helsevesen og å være en arena for innovative løsninger og bærekraftige helsetjenester. HSØ har klare forventninger til at sykehuset skal komme i gang med «Brukerstyrt poliklinikk» (BPOL).

Flere av de ansatte ved EHI har erfaring fra digital hjemmeoppfølging i forskningsprosjekter og fra å utvikle bærekraftige helsetjenester.

– Dette grepet styrker sykehusets strategi for å utvikle fremtidens helsevesen og være i front for innovative og bærekraftige helsetjenester, sier forskningssjef Espen A. Haavardsholm.

Morgendagens helsetjenester

– Vi har allerede erfaring med helsetjenesteforskning og innovasjon, og det blir spennende å jobbe mer fokusert med dette framover, sier konstituert enhetsleder, Nina Østerås.

EHI vil bidra til at sykehuset blir rustet til å levere morgendagens helsetjenester, oppfylle kravene fra oppdragsgiverne og håndtere utfordringene  nevnt i rapporten fra Helsepersonellkommisjonen.

– Samtidig skal vi videreføre oppgavene med å formidle forskningsbasert kunnskap og spre kompetanse om revmatologisk rehabilitering. Dette inngår i den nasjonale behandlingstjenestens (NBRRs) mandat. På den måten vil det bidra til å styrke dennes utadrettede virksomhet, oppsummerer Østerås.